x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, convins de Mick Jagger să cânte "Sweet Home Chicago", la Casa Albă, într-o gală dedicată muzicii blues (VIDEO)

Barack Obama, convins de Mick Jagger să cânte "Sweet Home Chicago", la Casa Albă, într-o gală dedicată muzicii blues (VIDEO)

22 Feb 2012   •   05:57
Barack Obama, convins de Mick Jagger să cânte "Sweet Home Chicago", la Casa Albă, într-o gală dedicată muzicii blues (VIDEO)

Mick Jagger a avut nevoie marti seara de toata puterea sa de convingere pentru a-l determina pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, sa ia microfonul si sa cante un blues.

"Nu in seara asta!", a protestat Obama, atunci cand solistul formatiei Rolling Stones si chitaristii B.B. King si Buddy Guy l-au invitat sa li se alature pe scena de la Casa Alba, pentru a canta refrenul melodiei "Sweet Home Chicago" a lui Robert Johnson. "Puteti sa o faceti", l-a incurajat pe Obama unul dintre artisti.

Presedintele SUA a cedat in final si a luat microfonul pentru a canta alaturi de ei "Come on, baby don't you want to go... Sweet home, Chicago".

Obama a salutat marti "o seara extraordinara". "Atunci cand esti presedinte, nu poti iesi seara la plimbare, pentru a-ti limpezi gandurile, sau sari in masina. Este frustrant. Dar exista si seri in care B.B. King si Mick Jagger vin la tine!", a afirmat el.

Inaintea lui Obama, marea vedeta a serii a fost Jagger. Solistul formatiei Rolling Stones a inceput cu melodia "I Can't Turn You Loose", pe care spectatorii evenimentului "Red, White and Blues", in primul rand Obama si sotia sa Michelle, au ascultat-o in picioare, tinand ritmul.

Obama, primul presedinte de culoare al Statelor Unire, a vorbit inainte de concert despre caracterul universal al blues-ului, care "ne aminteste ca am traversat perioade mai dificile".

"Sunt mandru sa-i gazduiesc pe acesti artisti, nu numai ca admirator, ci si ca presedinte, pentru ca muzica lor ne invata ca atunci cand ne aflam la o rascruce de drumuri, nu fugim de problemele noastre, ci le facem fata, cantam despre ele", a spus presedintele.

×