x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, în sfârşit mai influent pe reţelele de socializare decât Justin Bieber

Barack Obama, în sfârşit mai influent pe reţelele de socializare decât Justin Bieber

15 Aug 2012   •   07:32
Barack Obama, în sfârşit mai influent pe reţelele de socializare decât Justin Bieber

Presedintele SUA, Barack Obama, a devenit, intr-un final, mai influent pe retelele de socializare decat cantaretul adolescent Justin Bieber, a anuntat site-ul Klout, care masoara acest coeficient.

Rasturnarea a venit in urma modificarii algoritmului folosit la calcularea influentei, fiind adaugate si date din Wikipedia care sa reflecte mai bine statutul persoanelor evaluate in viata reala.

Din 2008, Klout face astfel de evaluari, nivelul de influenta al diferitilor utilizatori fiind evaluat cu note intre 1 si 100. Algoritmul folosit ia in calcul 400 de variabile, inclusiv numarul de followers pe Twitter, numarul de retweets sau numarul celor care dau share pe Facebook postarilor celor evaluati.

Compania a adaugat ca va lua de acum inainte in calcul si profilul celor evaluati de pe reteaua LinkedIn, astfel incat, cei cu functii prestigioase sa aiba un scor mai mare in noul algoritm de evaluare.

Modificarea algoritmului a fost facuta tocmai cand s-a pus problema ca, potrivit Klout, Justin Bieber, care are 26 de milioane de followers pe Twitter, foarte activi cand vine vorba sa dea retweet, este o persoana mult mai influenta ca Barack Obama.

×