x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama: Prioritatea o reprezintă salvarea de vieţi omeneşti, nu alegerile

Barack Obama: Prioritatea o reprezintă salvarea de vieţi omeneşti, nu alegerile

30 Oct 2012   •   09:39
Barack Obama: Prioritatea o reprezintă salvarea de vieţi omeneşti, nu alegerile
Sursa foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Preşedintele american Barack Obama i-a îndemnat pe locuitori să ţină seama de apelurile la evacuări şi precauţie lansate de autorităţi, transmite Reuters. Obama, care şi-a întrerupt campania electorală din cauza uraganului, a spus că "prioritatea nr.1" este de a se asigura că vieţile oamenilor sunt salvate.

Liderul de la Casa Albă şi-a exprimat totodată încrederea că echipajele serviciilor de urgenţă sunt pregătite să facă faţă atât organizării măsurilor de protecţie, cât şi operaţiunilor ulterioare vizând revenirea situaţiei la normal.

"Va fi o furtună mare şi puternică şi cred că toată lumea de pe coasta de est ia măsurile adecvate", a mai spus preşedintele în scurta sa alocuţiune, susţinută după o reuniune de criză desfăşurată la Casa Albă.

"Mesajul cel mai important pe care vreau să-l transmit acum este: vă rog, daţi ascultare autorităţilor locale, când vă spun să evacuaţi (zona), trebuie să evacuaţi. Fără întârziere, nu vă gândiţi, nu discutaţi instrucţiunile care vă sunt date", a punctat Obama.

El a menţionat că Sandy ar putea avea "consecinţe potenţial mortale dacă nu se trece suficient de repede la acţiune".

×
Subiecte în articol: barack obama uraganul sandy