x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul care a aruncat cu pietriș în premierul canadian Trudeau, condamnat la arest la domiciliu

Bărbatul care a aruncat cu pietriș în premierul canadian Trudeau, condamnat la arest la domiciliu

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   23:21
Bărbatul care a aruncat cu pietriș în premierul canadian Trudeau, condamnat la arest la domiciliu
Sursa foto: Hepta

Un bărbat care a aruncat cu pietriș în premierul canadian Justin Trudeau în timpul campaniei electorale din 2021 a fost condamnat luni de un tribunal din Ontario la 90 de zile de arest la domiciliu și la un an de probațiune, potrivit avocatului său, citat de Reuters.

Justin Trudeau a fost lovit de un pumn de pietriș în 2021, în timp ce se afla în campania electorală, în timp ce își croia drum pe lângă o mulțime care își striga opoziția față de mandatele și restricțiile legate de COVID-19. Premierul nu a fost rănit, iar Partidul său Liberal a câștigat alegerile.

Shane Marshall a pledat ulterior vinovat, în martie, la o acuzație de agresiune comună legată de acel incident.

Judecătorul Kevin McHugh, de la Curtea de Justiție din Ontario, a constatat că comportamentul lui Marshall a avut potențialul de a provoca răni grave unui politician de rang înalt, deși remușcările sale și lipsa unui cazier judiciar au fost factori atenuanți în stabilirea sentinței, a declarat avocatul lui Marshall, Luke Reidy, într-un e-mail.

Decizia lui McHugh a fost bine echilibrată și adecvată în aceste circumstanțe, a spus Reidy.

Avocații lui Marshall au cerut ca acesta să fie condamnat la 60 de zile de pedeapsă în comunitate, în timp ce procurorii au cerut o pedeapsă de 30 de zile de închisoare.

Procurorul de caz nu a solicitării de a oferi de comentarii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trudeau pietriș arest la domiciliu