x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat arestat pentru că a mâncat lângă o femeie, în Arabia Saudită

Bărbat arestat pentru că a mâncat lângă o femeie, în Arabia Saudită

10 Sep 2018   •   16:01
Bărbat arestat pentru că a mâncat lângă o femeie, în Arabia Saudită
Sursa foto: captură Twitter

Un egiptean, aflat în Arabia Saudită, a fost arestat, după ce un videoclip în care acesta mânca alături de o femeie a devenit viral pe Twitter, notează BBC.

În videoclip, bărbatul, care vorbeşte într-un dialect egiptean, mânăncă lângă o femeie care poartă un voal care îi lasă descoperiţi doar ochii. Multe dintre persoanele care au văzut videoclipul spun că este vorba despre o femeie din Arabia Saudită. 

Gestul bărbatului încalcă o lege din Arabia Saudită, care prevede că la locurile de muncă sau la restaurante şi cafenele, precum McDonald’s sau Starbucks, familiile şi bărbaţii care nu sunt căsătoriţi trebuie să stea în locuri diferite. Femeile trebuie să stea separat de bărbaţii singuri în astfel de locuri publice. În plus, acestea nu au voie să iasă în public fără să fie însoţite de un bărbat, aflat pe post de gardian, care poate fi un frate, tată, soţ sau fiu.

Bărbatul a fost arestat, iar Ministerul pentru Muncă şi Dezvoltare Socială l-a acuzat că a încălcat regulile, luând locul rezervat exclusiv pentru un bărbat din Arabia Saudită.

Pe Twitter, videoclipul a circulat cu hashtagul “un egiptean mănâncă micul dejun cu o femeie din Arabia Saudită”. Momentul din videoclip care a dus la cele mai multe controverse este chiar finalul, când femeia îl hrăneşte pe bărbat.

“Sunt o femeie din Arabia Saudită şi jur că vreau ca ea să fie pedepsită cu el. Râd, mănâncă la locul de muncă... unde vă sunt limitele?”, a scris o femeie pe Twitter.

×