x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul cu 86 de soţii din Nigeria a murit la vârsta de 93 de ani

Bărbatul cu 86 de soţii din Nigeria a murit la vârsta de 93 de ani

30 Ian 2017   •   21:50
Bărbatul cu 86 de soţii din Nigeria a murit la vârsta de 93 de ani

Un nigerian devenit celebru în întreaga lume pentru faptul că a fost obligat de un tribunal islamic să divorţeze de 82 dintre cele 86 de soţii a murit sâmbătă, la vârsta de 93 de ani, a anunţat luni un reprezentant al familiei sale, relatează AFP. 

"Baba refuza să-şi ia medicamentele. Aşa trăia el. Familia sa este încă intactă. Cele 86 de soţii au fost alături de el când a murit", a declarat pentru AFP Salahu Bello. 

Muhammadu Bello Masaba "s-a stins sâmbătă în locuinţa sa din statul Niger", situat în centrul Nigeriei.

În 2008, un tribunal islamic care veghează la aplicarea sharia - legea islamică instituită în 12 state din Nigeria - a dispus arestarea sa pentru "dispreţ ostentativ faţă de legile religioase" şi pentru "uniune ilegală cu 86 de soţii". 

După ce bărbatul a fost încarcerat, cele 86 de soţii şi 20 dintre cei 170 de copii ai săi au demonstrat în faţa tribunalului tradiţional din Minna, pentru a-şi exprima susţinerea. 

Bărbatului i s-a ordonat de către tribunalul islamic să mai păstreze doar patru soţii, în conformitate cu preceptele religiei sale. Însă Masaba - supranumit Baba (tată n.r.) - a refuzat, dând asigurări că nu a încălcat niciun principiu religios. A acceptat însă în cele din urmă să se supună sentinţei, după ce a fost ameninţat pe rând de instanţa islamică cu condamnarea la moarte şi cu evacuarea din locuinţă. 

Salahu Bello a declarat că Bello Masaba a lăsat în urma lui "o moştenire de încredere, de compasiune şi de supunere faţă de Allah". 

"A murit la vârsta de 93 de ani şi oricine la vârsta asta trebuie să se aştepte la probleme de sănătate", a adăugat el.

AGERPRES

×