x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barroso: Grecia trebuie să rămână în zona euro. În Europa suntem cu toţii în aceeaşi barcă

Barroso: Grecia trebuie să rămână în zona euro. În Europa suntem cu toţii în aceeaşi barcă

12 Sep 2012   •   07:51
Barroso: Grecia trebuie să rămână în zona euro. În Europa suntem cu toţii în aceeaşi barcă

Presedintele Comisiei Europene a declarat astazi, in plenul Parlamentul European, s-a dezbatut situatia economica din Uniunea Europeana, ca Europa are nevoie de o gandire noua si ca "trebuie sa ne mobilizam toate resursele impreuna".

"Ne aflam intr-o perioada de tranzitie, e nevoie de hotarare si de leadership. In Europa trebuie sa acceptam ca suntem cu totii in aceeasi barca. Trebuie sa ne asumam impreuna solidaritatea si raspunderea. Unitatea este minimul pe care il poti cere de la parteneri, numai asa ne putem ocroti valorile si putem progresa. Europa are toate avantajele de care are nevoie pentru a face fata unor provocari. Trebuie sa ne mobilizam toate resursele impreuna. Trebuie sa punem capat acestor raspunsuri disparate. Europa are nevoie de o gandire buna pentru a crea un viitor bun", a declarat Barroso, care a subliniat faptul ca Uniunea se afla in continuare in criza.
"Nu trebuie sa lasam nicio urma de indoiala cu privire la simtul raspunderii pe care il avem, nu trebuie sa ramana nicio indoiala ca suntem hotarati sa facem reforme si sa le facem impreuna. Ideea ca putem creste fara reforma este gresita. Suntem impreuna in aceasta criza si trebuie sa o rezolvam. Avem nevoie de crestere sustenabila si o putem mentine doar prin competitivitate. Trebuie sa reducem cheltuielile inutile, sa eliminam privilegiile inutile, sa promovam inovarea, sa reducem preturile pentru consumatori. Comisia va continua sa fie ferma in apararea regulilor de concurenta si comerciale Trebuie sa cream o piata a muncii europeana, pentru ca oamenii sa poata lucra la fel de bine in strainatate, ca si acasa. In secolul 21, chiar si cele mai mari state europene risca sa fie neinsemnate pe langa tari precum SUA sau China. Vreau sa vad daca statele membre care au vorbit pana acum de crestere si investitii vor sustine acum bugetul UE. Reformele cer un imens efort de ajustare si functioneaza doar daca au la baza principiul egalitatii. Trebuie sa sustinem coeziunea sociala", a mai spus presedintele Comisiei Europene.

Legat de situatia Greciei, Barroso a afirmat ca "trebuie sa ramana in zona euro, ca membru al familiei europene".

×