x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bashar al-Assad le-a spus parlamentarilor ruși că loviturile aeriene occidentale reprezintă un act de agresiune

Bashar al-Assad le-a spus parlamentarilor ruși că loviturile aeriene occidentale reprezintă un act de agresiune

15 Apr 2018   •   15:30
Bashar al-Assad le-a spus parlamentarilor ruși că loviturile aeriene occidentale reprezintă un act de agresiune

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad le-a spus duminică unor parlamentari ruşi aflaţi în vizită la Damasc că loviturile aeriene occidentale asupra ţării sale reprezintă un act de agresiune, relatează Reuters. 

Potrivit agenţiilor ruse de presă, parlamentarii s-au întâlnit cu Assad după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au întreprins lovituri aeriene cu rachete în Siria drept represalii la un presupus atac cu gaz otrăvitor care a avut loc în urmă cu o săptămână. 

Parlamentarii au afirmat că Assad era ''într-o dispoziţie bună'' şi că a lăudat sistemele de apărare antiaeriană din era sovietică folosite de Siria pentru a ajuta la respingerea atacurilor occidentale. 

Agenţiile precizează că nu s-a discutat despre furnizarea sistemelor ruseşti de apărare antiaeriană, dar că Assad a acceptat o invitaţie de a vizita regiunea siberiană Hantî-Mansi din Rusia. Reuters notează că nu este clar însă când va avea loc vizita.

AGERPRES

×