x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bashar al-Assad promite să învingă cu orice preţ "complotul străin" împotriva Siriei

Bashar al-Assad promite să învingă cu orice preţ "complotul străin" împotriva Siriei

26 Aug 2012   •   15:38
Bashar al-Assad promite să învingă cu orice preţ "complotul străin" împotriva Siriei

Presedintele sirian Bashar al-Assad a reafirmat duminica faptul ca regimul sau va invinge "cu orice pret" "complotul strain" indreptat impotriva tarii sale, a anuntat agentia oficiala Sana, relateaza AFP.

"Poporul sirian nu va permite complotului sa reuseasca si sa isi atinga obiectivele" si il va invinge "cu orice pret", a declarat al-Assad, care se confrunta cu o revolta de peste 17 luni, primindu-l pe un emisar iranian la Damasc, potrivit Sana.

"Ceea ce se intampla nu este dirajat doar impotriva Siriei, ci impotriva intregii regiuni", a adaugat seful statului sirian.

"Deoarece Siria este o piatra unghiulara in regiune, fortele externe vizeaza Siria cu scopul sa isi vada complotul reusind in intreaga regiune", a continuat el.

"Siria va continua strategia sa de rezistenta (...), in pofida colaborarii dintre tarile occidentale si anumite state din regiune pentru ca ea sa isi schimbe pozitia", a apreciat presedintele sirian.

De la inceputul revoltei, regimul al-Assad acuza rebelii care lupta impotriva trupelor sale ca sunt "bande de teroristi inarmati", aflati in solda strainilor. Regimul acuza totodata tari ca Arabia Saudita, Qatar si Turcia ca ii finanteaza si ii inarmeaza pe rebeli cu scopul de a produce haos in tara.

Bashar al-Assad a ignorat toate apelurile lansate de catre comunitatea internationala de la inceputul revoltei, laudandu-se cu sustinerea populatiei, in timp ce reprimarea si confruntarile armate s-au soldat cu aproxmativ 25.000 de morti in 17 luni de conflict, potrivit unei organizatii nonguvernamentale (ONG) siriene cu sediul in Marea Britanie.(Mediafax)

×
Subiecte în articol: siria complot bashar al-assad