x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belarus - Sprijin din afara tarii

Belarus - Sprijin din afara tarii

23 Mar 2006   •   00:00
Belarus - Sprijin din afara tarii

Protestele din Piata Octombrie din centrul Capitalei belaruse au continuat azi-noapte intr-o intensitate insa mai redusa decat in primele zile de la desfasurarea prezidentialelor. Circa 600 de sustinatori ai Opozitiei au petrecut noaptea in plina strada, inconjurati de un numar foarte redus de politisti, potrivit AFP. "Vom fi aici in fiecare zi pana la 25 martie, pentru a vorbi despre libertate", a anuntat candidatul Opozitiei, Alexandr Milinkevici.

STRAINII. Politia a operat mai multe arestari, printre cei ajunsi dupa gratii fiind si un deputat polonez apartinand dreptei conservatoare aflate la guvernare. Potrivit MAE polonez, deputatul Jaroslaw Jagiello a fost acuzat pentru participare la o manifestatie ilegala. Desi ieri inca se astepta decizia definitiva a tribunalului belarus in solutionarea cazului deputatului polonez, presedintele Camerei inferioare a Parlamentului a dat asigurari ca scandalul va avea repercusiuni.

La manifestatiile din Minsk au luat parte si reprezentantii oficiali ai Marii Britanii, Frantei, Germaniei, Italiei, Letoniei, Cehiei si Slovaciei in Belarus. Marti seara, diplomatii au vizitat "satucul" de corturi instalate in Piata Octombrie si s-au intalnit cu Milinkevici.

×
Subiecte în articol: externe