x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia face anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia

Belgia face anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   00:00
Belgia face anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia

Belgia face o anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia de forțele care contestă puterea de la Kremlin, a afirmat premierul belgian Alexander De Croo, citat de Reuters.

Belgia va cere Ucrainei clarificări cu privire la informațiile potrivit cărora puști fabricate în Belgia au fost folosite de forțele pro-ucrainene pentru a lupta împotriva trupelor rusești în interiorul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, a declarat, luni, premierul belgian Alexander De Croo.

Sâmbătă, Washington Post a relatat că luptătorii anti-Kremlin care au lansat un atac în regiunea rusă Belgorod venind din Ucraina au folosit vehicule oferite ucrainenilor de SUA și Polonia și au utilizat puști fabricate în Belgia și Cehia.

„Ministerul nostru al Apărării și agențiile sale de informații au început o anchetă și cer informații pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Armele europene sunt livrate Ucrainei cu condiția ca acestea să fie folosite pe teritoriul ucrainean, cu scopul de a apăra acest teritoriu. Și avem controale stricte pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă", a declarat De Croo la Radio 1 din Belgia.

De Croo a refuzat să spună care ar putea fi consecințele în cazul în care informațiile vor fi confirmate.

„Nu trebuie să ne pripim aici. Dar analizăm situația și am lua acest lucru foarte în serios", a precizat premierul belgian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: belgia ancheta