x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benzină raţionalizată la New York: Maşinile alimentează în funcţie de numerele de înmatriculare

Benzină raţionalizată la New York: Maşinile alimentează în funcţie de numerele de înmatriculare

09 Noi 2012   •   09:47
Benzină raţionalizată la New York: Maşinile alimentează în funcţie de numerele de înmatriculare
Sursa foto: BRUCE BENNETT/AFP

Criza carburanţilor cauzate de trecerea uraganului Sandy l-a determinat pe primarul New York-ului, Michael Bloomberg, să ceară raționalizarea benzinei începând din această dimineaţă, informează Huffington Post.

Decizia a fost luată pentru a permite infrastructurii din industria petrolieră să recupereze pagubele lăsate de uragan, dar și pentru a decongestiona aglomerațiile din benzinării și pentru a reduce timpul de așteptare în ce-I privește pe clienți.

astfel, începând de astăzi, autovehiculele cu numere pare pot alimenta numai în zile pare, iar cele cu numere impare, în zile impare. Astăzi este rândul autovehiculelor cu numere impare.

Decizia rămâne în vigoare pe termen nelimitat, a mai spus Bloomberg.

”Nu e o decizie ușoară, dar având în vedere lipsa carburanților și nemulțumirile cetățenilor, cred că e decizia corectă”, a afirmat primarul.

Pe lângă pagubele aduse de uragan, cetățenii metropolei americane se confruntă și cu zăpada, după ce o furtună hibernală a lovit joi coasta de es a Americii, inundând mai multe jose joase.

×