x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlu, neam-prost cu Zapatero

Berlu, neam-prost cu Zapatero

de Sînziana Stancu    |    10 Iun 2010   •   00:00

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, l-a lăsat singur pe omologul său spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero la o conferinţă de presă comună.



"Îl las pe prietenul Jose Luis pentru întrebările jurnaliştilor pe tema întâlnirii cu Papa. Îl salut ca pe un sfânt. Pentru că după ce a fost binecuvântat de Papă este într-o stare de graţie", a declarat Berlusconi, care, după ce a dat mâna cu omologul său, a ieşit imediat din sală.

Berlusconi a provocat stupoare încălcând protocolul şi lăsându-l singur în faţa jurnaliştilor pe oaspetele său spaniol, informează AFP. Regulile de protocol prevăd plecarea simultană din sala unde are loc o conferinţă comună de presă.
Nici Zapatero, care s-a văzut pe neaşteptate singur cu jurnaliştii, nu a înţeles prea bine situaţia în care se afla. El a avut un moment de ezitare, a ieşit din sală şi a revenit după câteva minute. În acest timp, drapelul Italiei a fost luat din sala conferinţei de presă, unde a rămas doar pupitrul lui Zapatero şi steagul Spaniei. Zapatero a răspuns la două întrebări, unde despre întâlnirea cu Papa Benedict, iar cealaltă despre reforma pieţei muncii.

×
Subiecte în articol: externe