x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi mai scapă de un proces de corupţie

Berlusconi mai scapă de un proces de corupţie

de Sînziana Stancu    |    06 Oct 2008   •   00:00

Datorită unei noi legi votate de guvernul său, premierul italian, Silvio Berlusconi, mai scapă de un proces de corupţie, pentru că s-a “imunizat” legal.

Datorită unei noi legi votate de guvernul său, premierul italian, Silvio Berlusconi, mai scapă de un proces de corupţie, pentru că s-a “imunizat” legal.

 
Tribunalul corecţional din Milano a suspendat sâmbătă un proces de corupţie împotriva premierului italian, Silvio Berlusconi, datorită unei noi legi votate de guvernul acestuia, când a venit la putere, potrivit căreia şeful guvernului şi încă trei înalţi demnitari ai statului au imunitate în faţa legii pe perioada exercitării mandatului, scrie Le Figaro. Berlusconi a mai beneficiat de aceeaşi lege generoasă în luna septembrie, când i s-a suspendat un alt proces, în care premierul era judecat pentru bilanţuri contabile false privind veniturile trustului său de presă Mediaset.


Ţap ispăşitor

În schimb, un fost avocat al lui Berlusconi, David Mills, care a fost acuzat de mărturie falsă într-un proces privind finanţări ilegale ale campaniei politicianului, este urmărit în continuare de justiţia italiană, într-un proces în care este implicat “Fininvest” – holding-ul familiei Berlusconi, datând din anii ’90.


Legea "Alfano"

Intrigaţi de manevrele politice ale lui Berlusconi, prin care premierul reuşeşte să se pună la adăpost de lege, magistraţii italieni au sesizat totuşi Curtea Constituţională, pentru a verifica constituţionalitatea legii adoptate de guvernul lui Berlusconi, supranumită legea “Alfano”, după numele ministrului Jutiţiei italian. Legea cu pricina prevede că preşedintelui ţării, celor ai Senatului şi Camerei Deputaţilor şi şefului Guvernului li se acordă imunitate penală în perioada în care îşi exercită mandatele.

×
Subiecte în articol: externe proces berlusconi