x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi:Relele Italiei sunt infractorii, magistraţii şi jurnaliştii

Berlusconi:Relele Italiei sunt infractorii, magistraţii şi jurnaliştii

de Mihaela Matachita    |    29 Mai 2009   •   00:00

Şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a declarat că cele mai mari trei "rele" cu care se confruntă Italia sunt infractorii, magistraţii şi jurnaliştii, a relatat agenţia ANSA în pagina electronică.



"Mereu am spus că, în opinia mea, există trei categorii de răufăcători: infractorii, procurorii şi dentiştii. Dar, de când dentiştii folosesc injecţii pentru anestezie, îi pun pe jurnalişti în locul lor", a declarat premierul la adunarea anuală a asociaţiei naţionale a companiilor de retail, Confesercenti.

Berlusconi s-a referit în special la "anumiţi jurnalişti", care au publicat "în aceste zile" la nivel naţional şi internaţional zvonuri în legătură cu relaţia pe care ar avea-o cu o fată în vârstă de 18 ani, la aniversarea căreia a luat parte.

Berlusconi a afirmat că atacurile unor jurnalişti străini dovedesc că aceştia sunt "lachei ai stângii din Italia". Cotidianul britanic Financial Times afirmase miercuri că diferenţa dintre Berlusconi şi fostul dictator italian Benito Mussolini ar fi că "acesta are unităţi de starlete şi nu de cămăşi negre". În replică, Berlusconi a răspuns: "Slavă Domnului (că am starlete), acestea sunt bune, mult mai bune".

El s-a referit şi la "scursurile subversive" ale stângii din cadrul sistemului judiciar şi a promis că nu va "părăsi scena politică" până nu va ajusta sistemul judiciar, "deoarece numai atunci cetăţeanul va avea parte de un proces corect".

×
Subiecte în articol: externe