x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi se teme de răzbunarea lui Gaddafi

Berlusconi se teme de răzbunarea lui Gaddafi

de Agerpres    |    31 Iul 2011   •   08:19

Primul ministru italian Silvio Berlusconi se teme ca ar putea deveni tinta razbunarii colonelului libian Muammar al-Gaddafi. Intr-un interviu acordat publicatiei Corriere della Sera, Berlusconi a afirmat ca stie din "surse sigure" ca liderul libian a jurat sa-l elimine.
Potrivit lui Berlusconi, nu ar fi vorba de o "moarte politica", ci tocmai de o "eliminare fizica". Mai mult, premierul italian se teme nu doar pentru siguranta sa, ci si pentru securitatea familiei sale. Berlusconi a refuzat sa precizeze din ce surse are informatiile, insa ziaristii de la Corriere della Sera nu considera ca acestea ar fi serviciile secrete. Cu toate acestea, ei spun ca, in timpul interviului, premierul era "agitat' si chiar 'tremura".
Italia este implicata in operatiunea care se desfasoara din luna martie in Libia. In plus, bazele sale aeriene din sud sunt folosite de aliati pentru aplicarea de lovituri aeriene impotriva pozitiilor trupelor guvernamentale la Tripoli si in alte orase libiene.
Inainte de inceperea confruntarilor in Libia, Silvio Berlusconi era considerat un important aliat al lui Muammar al-Gaddafi in Europa.Se spune ca cei doi erau intr-atat de apropiati, incat liderul libian primea recomandari din partea premierului italian in privinta recrutarii tinerelor in serviciul sau de escorta

×