x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit: Putin a sperat că NATO și G7 se vor scinda

Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit: Putin a sperat că NATO și G7 se vor scinda

26 Iun 2022   •   17:00
Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit: Putin a sperat că NATO și G7 se vor scinda
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden l-a lăudat duminică pe cancelarul german Olaf Scholz pentru leadership în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a îndemnat Occidentul să rămână unit. "Trebuie să rămânem uniți", i-a spus Biden lui Scholz.

"Trebuie să rămânem uniți", i-a spus Biden lui Scholz la o întâlnire înaintea summitului G7 din Germania, relatează AFP.

Președintele rus Vladimir Putin a sperat "că, într-un fel, NATO și G7 se vor scinda", a spus Biden. "Dar nu am făcut-o și nu o vom face".

Biden s-a întâlnit cu gazda sa germană în pitorescul castel Elmau, unde G7 - Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite - organizează un summit de 3 zile dominat de criza din Ucraina.

Biden a lăudat conducerea lui Scholz în calitate de președinte actual al G7 într-o perioadă de tulburări în Europa, declanșate de războiul Rusiei și de consecințele economice globale ulterioare.

"Vreau să vă felicit pentru că ați făcut un pas înainte așa cum ați făcut-o când ați devenit cancelar" și "pentru modul în care ați avut un mare impact asupra restului Europei pentru a acționa, în special în ceea ce privește Ucraina", i-a spus Biden lui Scholz.

Un oficial american de rang înalt a declarat că Washingtonul a "investit foarte mult" în relația cu Germania de când Biden a preluat funcția în urmă cu aproape doi ani și jumătate.

Discuțiile lor au fost "o bună ocazie de a afirma legăturile profunde și durabile dintre cele două țări. În ceea ce privește agenda întâlnirii, așteptați-vă ca Rusia și Ucraina să fie în capul listei, inclusiv coordonarea noastră strânsă și continuă pe plan politic și diplomatic", a declarat oficialul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden