x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden interzice accesul navelor rusești în porturile americane

Biden interzice accesul navelor rusești în porturile americane

21 Apr 2022   •   21:30
Biden interzice accesul navelor rusești în porturile americane
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden a declarat joi că Statele Unite vor interzice accesul navelor rusești în porturile americane, în încercarea de a izola și mai mult Moscova pe fondul invaziei sale în Ucraina.

„Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deținută sau operată de interese rusești nu va avea voie să acosteze în portul Statelor Unite sau să acceseze țărmurile noastre”, a declarat Biden joi în declarațiile de la Casa Albă.

El a spus că este „un alt pas critic" pe care SUA îl face alături de aliații săi din Canada și Europa „pentru a refuza Rusiei beneficiile sistemului economic internațional de care s-a bucurat atât de mult în trecut".

Președintele american Joe Biden a declarat că a vorbit cu premierul ucrainean Denys Shmyhal, care s-a aflat la Casa Albă joi dimineață, unde s-a întâlnit cu consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan, împreună cu ambasadoarea Oksana Markarova.

Biden a spus că ar trebui acordat „un credit enorm" agențiilor de pe teren care expun „crimelor de război".

„Este atât de clar pentru întreaga lume acum. Acum [Rusia] a lansat și și-a reorientat campania pentru a cuceri noi teritorii în estul Ucrainei, iar noi ne aflăm acum într-o fereastră critică de timp în care vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război", a continuat Biden.

SUA și aliații săi "se mișcă cât mai repede posibil" pentru a furniza arme forțelor ucrainene pentru a-și apăra țara, a spus el, anunțând un alt ajutor militar de 800 de milioane de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden