x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden, Macron și alți lideri ai lumii condamnă atacul asupra instituțiilor statului din Brazilia

Biden, Macron și alți lideri ai lumii condamnă atacul asupra instituțiilor statului din Brazilia

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   09:15
Biden, Macron și alți lideri ai lumii condamnă atacul asupra instituțiilor statului din Brazilia
Sursa foto: Hepta

Mai mulți lideri ai lumii, între care președintele SUA, Joe Biden, președintele Franței, Emmanuel Macron, dar și președintele Parlamentului European Roberta Metsola lși președintele Consiliului European, Charles Michel, condamnă atacruile din capitala Braziliei.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a scris, pe pagina sa de Twitter, că voința brazilienilor „nu trebuie suprimată”.

„Condamn atacul asupra democrației și asupra transferului pașnic de putere în Brazilia. Instituțiile democratice ale Braziliei se bucură de întregul nostru sprijin, iar voința poporului brazilian nu trebuie subminată. Aștept cu nerăbdare să continui să lucrez cu președintele Lula da Silva”, a scris Biden.

Și președintele Franței, Emmanuel Macron spune că președintele Lula poate conta pe sprijinul său.

„Voința poporului brazilian și instituțiile democratice trebuie să fie respectate! Președintele Lula poate conta pe sprijinul nemijlocit al Franței”, spune Macron, pe Twitter.

Prim-ministrul Italiei, Georgia Meloni, a scris pe Twitter că imaginile cu dezastrul din Brazilia nu o poate lăsa indiferentă.

„Ceea ce se întâmplă în Brazilia nu ne poate lăsa indiferenți. Imaginile raidului asupra spațiilor instituționale sunt inacceptabile și incompatibile cu orice formă de disidență democratică. Este nevoie urgentă de o revenire la normalitate și ne exprimăm solidaritatea cu instituțiile braziliene”, spune Meloni.

Antonio Tajani, fostul președinte al Parlamentului European în perioada 2017-2019 a scris: „Urmăresc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în Brazilia. Orice act de violență împotriva instituțiilor democratice trebuie condamnat cu mare fermitate. Rezultatele alegerilor trebuie să fie întotdeauna și în orice caz respectate”.

Și actualul președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola, a luat poziție: „Sunt profund îngrijorată de ceea ce se întâmplă în Brazilia. Democrația trebuie să fie întotdeauna respectată. Parlamentul European este alături de Guvernul Lula şi de toate instituţiile legitime şi alese democratic”, spune președintele PE.

La rândul său, președintele Consiliului European, Charles Michel, a scris pe Twitter: „Condamn în mod cert asaltului asupra instituțiilor democratice din Brazilia. Sprijinul meu total este pentru președintele Lula Da Silva, ales în mod democratic de milioane de brazilieni prin alegeri corecte și libere”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: atac brazilia Joe Biden