x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden este pregătit să se întâlnească cu Putin pentru a pune capăt războiului!

Biden este pregătit să se întâlnească cu Putin pentru a pune capăt războiului!

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   11:35
Biden este pregătit să se întâlnească cu Putin pentru a pune capăt războiului!
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că ar fi pregătit să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin „dacă există un interes să decidă că își dorește să găsească modalități de a pune capăt războiului”, scrie BBC.

Biden a venit în conferință de presă alături de președintele francez Emmanuel Macron. Cei doi au subliniat că vor continua să se opună războiului din Rusia.

Liderul francez a precizat că nu vor îndemna niciodată Ucraina să facă un compromis pe care îl consideră inacceptabil.

După discuțiile de la Casa Albă, președinții american și francez au emis o declarație comună în care au promis „sprijin continuu pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, intensificarea livrării de sisteme de apărare aeriană și planuri pentru o conferință internațională privind Ucraina, care va avea loc la Paris la 13 decembrie.

Sugestia președintelui Biden de a fi gata să discute cu liderul rus a fost însoțită de un avertisment puternic, iar omologul său francez a declarat că „nu îi vom îndemna niciodată pe ucraineni să facă un compromis care nu va fi acceptabil pentru ei”.

Președintele Macron vorbea la câteva ore după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a plâns că țările europene nu au oferit nimic concret până acum în ceea ce privește medierea. „Macron, de altfel, a declarat în mod regulat în ultimele două săptămâni că plănuia o conversație cu președintele rus”, a declarat acesta, adăugând în același timp că Rusia nu a avut niciun semnal pe canale diplomatice.

Lavrov l-a numit pe fostul secretar de Stat american, John Kerry, ca fiind genul de personalitate care a fost în trecut capabilă să rezolve problemele și să se angajeze într-un dialog adevărat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin ucraina