x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden prezice că mai multe state vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi

Biden prezice că mai multe state vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi

01 Iul 2022   •   23:35
Biden prezice că mai multe state vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi
Sursa foto: Hepta

Președintele Joe Biden a prezis vineri că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează granițele statului pentru a face avorturi, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituțional la aceste proceduri la nivel național.

13 state conduse de republicani au interzis sau au restricționat sever avortul, după ce Curtea a anulat săptămâna trecută hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973. Femeile din aceste state care doresc să facă un avort ar putea fi nevoite să se deplaseze în statele în care acesta rămâne legal.

Convocând vineri o întâlnire virtuală pe tema dreptului la avort cu guvernatorii statelor democrate, Biden a declarat că el crede că "oamenii vor fi șocați atunci când primul stat va încerca să aresteze o femeie pentru că a trecut o graniță de stat pentru a obține servicii medicale", anunță Reuters.

El a adăugat: "Și nu cred că oamenii cred că se va întâmpla asta. Dar se va întâmpla și va transmite întregii țări că aceasta este o afacere gigant, care afectează toate drepturile de bază".

Biden a declarat că guvernul federal va acționa pentru a proteja femeile care trebuie să treacă granițele statului pentru a face un avort și pentru a le asigura accesul la medicamente în statele în care acestea sunt interzise.

Guvernatorul din New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a declarat în cadrul reuniunii că statul său "nu va coopera" cu nicio încercare de a da de urma femeilor care au făcut avorturi pentru a le pedepsi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden