x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanț oficial provizoriu: 23 de ostatici şi 32 de răpitori au murit în criza din Algeria

Bilanț oficial provizoriu: 23 de ostatici şi 32 de răpitori au murit în criza din Algeria

19 Ian 2013   •   22:51
Bilanț oficial provizoriu: 23 de ostatici şi 32 de răpitori au murit în criza din Algeria

Douăzeci şi trei de ostatici au murit în cele patru zile ale crizei în incinta unui complex algerian de exploatarea gazelor, iar 32 de răpitori au fost ucişi de forţele speciale din cadrul armatei care au efectuat un asalt asupra instalaţiei, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu. Forţele algeriene au putut să elibere "685 de angajaţi algerieni şi 107 străini" şi au împuşcat "32 de terorişti", a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat. Douăzeci şi trei de ostatici au murit, a adăugat ministerul, fără să precizeze naţionalitatea acestora, scrie Mediafax

Între cei 32 de răpitori ucişi figurează trei algerieni. Ceilalţi erau de diferite naţionalităţi, neprecizate, fiind vorba inclusiv despre experţi în substanţe explozive, a precizat aceeaşi sursă.

Armata a recuperat un arsenal important, constând în "şase puşti mitraliere, 21 de puşti, două cu lunetă, două mortiere de 60 de milimetri cu obuze, şase rachete cu rampe de lansare, două RPG7 cu opt rachete, zece grenade dispuse în centuri explozive", potrivit comunicatului. Au mai fost găsite "ţinute militare străine şi un stoc de muniţie şi explozivi".

Un român din Algeria, originar din Constanța, a povestit pentru un post de televiziune din țara africană calvarul prin care a trecut când complexul gazifer a fost capturat de teroriștii grupării afiliate la Al Qaida. Acesta a spuscă se afla afară când a văzut teroriștii venind, aceștia împușcând personalul însărcinat cu paza complexului. "Sunt din România, am trecut prin clipe grele. Eram în afara biroului și am văzut teroriștii venind. Au început să-i împuște pe cei de la poartă, care păzeau complexul. După aceea au intrat în clădire și au început să ia ostatici", a spus românul.


(VIDEO) Mărturia unui muncitor român din Algeria: "Au început să-i împuște pe cei de la poartă, care păzeau complexul"

×
Subiecte în articol: algeria roman ucis al qaeda