x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul inundaţiilor din India a ajuns la 119 morţi

Bilanţul inundaţiilor din India a ajuns la 119 morţi

19 Iul 2019   •   17:46
Bilanţul inundaţiilor din India a ajuns la 119 morţi

Bilanţul inundaţiilor devastatoare din statele indiene Assam (nord-est) şi Bihar (est) a ajuns la 119 morţi, au anunţat surse oficiale, citate vineri de Xinhua.

Doar în Assam şi-au pierdut viaţa circa 39 de persoane, a confirmat un oficial din cadrul Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor (ASDMA).

Potrivit sursei oficiale, 37 de persoane au murit până acum în urma inundaţiilor, iar două din cauza alunecările de teren declanşate de acestea. De asemenea, circa 5,3 milioane de persoane au fost afectate de intemperii în 28 de districte ale statului, a adăugat sursa citată.

Printre cele mai afectate districte se numără Dhemaji, Lakhimpur, Biswanath, Sonitpur, Darrang, Udalguri, Baksa, Barpeta, Nalbari, Chirang, Bongaigaon şi Kokrajhar.

În cele 28 de districte afectate de inundaţii au fost înfiinţate 689 de centre pentru sinistraţi.

De asemenea, nivelul răului Brahmaputra continuă să fie peste cel de pericol.

Echipele de asistenţă şi salvare ale Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre (NDRF) şi ale Forţei Statale de Răspuns la Dezastre (SDRF) au fost desfăşurate în zonele afectate de intemperii pentru a derula operaţiuni de căutare şi salvare.

În Bihar, un alt stat grav afectat de inundaţii şi viituri, numărul morţilor a crescut la aproximativ 80, a confirmat vineri un oficial pentru Xinhua la telefon din capitala statului, Patna.

"Potrivit celor mai recente date, circa 80 de persoane au murit până acum în Bihar şi peste jumătate de milion de persoane au fost afectate de intemperii", a precizat el.

Viiturile din Bihar sunt cauzate în principal ploile torenţiale din bazinele hidrografice din Nepal.

Cele mai afectate districte din Bihar sunt Sitamarhi, Araria, Kishanganj, Madhubani, Champaranul de Est, Sheohar, Supaul, Darbhanga, Muzaffarpur, Saharsa, Katihar şi Purnia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii india bilanţ morti