x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul protestelor din Franța: Sindicatele spun că au fost 2,5 milioane de participanți. 175 de jandarmi răniți

Bilanțul protestelor din Franța: Sindicatele spun că au fost 2,5 milioane de participanți. 175 de jandarmi răniți

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   10:15
Bilanțul protestelor din Franța: Sindicatele spun că au fost 2,5 milioane de participanți. 175 de jandarmi răniți
Sursa foto: Hepta

La protestele desfășurate, marți, în Franța au fost răniți 175 de polițiști, a anunțat Gerald Darmanin, ministrul de Interne, citat de dpa.

Cifrele oficiale arată că au participat 750.000 de oameni și 13.000 de jandarmi, iar 201 persoane au fost arestate. Însă SIndicatul CGT a transmis că au fost prezenți circa 2,5 milioane de oameni. 

La sfârșitul protestelor pașnice, grupuri de tineri au distrus și incendiat tomberoane de gunoi la Paris, Nantes, Rennes, Lille, Bordeaux, Calais, Dijon, Toulouse, Strasbourg şi Caen. Jandarmeria a folosit tunuri cu apă împotriva persoanelor recalcitrante. 

Nemulțumirile s-au îndreptat împotriva reformei pensiilor, pentru care guvernul și-a asumat răspunderea pentru a nu o mai supune votului parlamentului. Două moțiuni de cenzură au fost respinse iar legea se află acum la Consiliul Constituțional. Președintele Macron spune că nu va ceda. 

Revoltele au loc de mai multe săptămâni în Franța împotriva creșterii vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani din cauza deficitului viitor al fondului de pensii. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹


 

×
Subiecte în articol: proteste franta reforma pensii