x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul victimelor exploziei de la o nuntă din Turcia a crescut la 50 de morţi

Bilanţul victimelor exploziei de la o nuntă din Turcia a crescut la 50 de morţi

21 Aug 2016   •   12:10
Bilanţul victimelor exploziei de la o nuntă din Turcia a crescut la 50 de morţi
Sursa foto: djumandji/Getty Images/iStockphoto

Bilanţul provizoriu al victimelor atentatului cu bombă comis sâmbătă seară la o nuntă în Gaziantep, în sudul Turciei, aproape de frontiera siriană, a crescut la 50 de morţi, a anunţat duminică biroul guvernatorului local, citat de AFP.

Bilanţul precedent era de 30 de morţi şi 94 de răniţi. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că acest atac a fost comis 'probabil' de gruparea jihadistă Statului Islamic.

'Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferenţă între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetăţeni, comisă de FETO (reţeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumeşte FETO - Organizaţia Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă - n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE - n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forţelor de securitate (...) şi atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh", menţionează şeful statului turc într-un comunicat.

Formaţiunea pro-kurdă Partidul Democratic al Poporului (HDP) a anunţat că mirii de la nuntă erau membri ai săi, iar printre cei ucişi se regăsesc de asemenea femei şi copii.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: bilanţ victime nunta turcia Gaziantep erdogan