x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bild, cel mai mare cotidian din Germania, îl sfidează pe prima pagină pe Erdogan

Bild, cel mai mare cotidian din Germania, îl sfidează pe prima pagină pe Erdogan

15 Mar 2017   •   11:50
Bild, cel mai mare cotidian din Germania, îl sfidează pe prima pagină pe Erdogan

Bild, cel mai mare cotidian german, susţinea miercuri pe prima pagină că ''îi spune adevărul în faţă'' preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, proclamându-l persona non grata în Germania şi denunţând ''nebunia puterii sale'', relatează AFP. 

În plină criză diplomatică germano-turcă şi turco-europeană în legătură cu referendumul privind sporirea prerogativelor prezidenţiale ale lui Erdogan, cotidianul publică pe prima sa pagină o fotografie a liderului turc, vizibil iritat, titrând ''Bild îi spune lui Erdogan adevărul în faţă''. 

''Nu sunteţi un democrat, aduceţi prejudicii ţării dumneavoastră! Nu sunteţi binevenit aici '', scrie tabloidul german, care susţine că are un tiraj de două milioane de exemplare pe zi. 

''În nebunia puterii sale, egomaniacul Erdogan îi aţâţă pe turci împotriva Europei'', continuă cotidianul, care îl acuză pe ''micul om din Bosfor'' că ''distruge ţara''. 

Ankara este în plină dispută cu mai multe ţări europene, în frunte cu Germania şi Olanda, după interdicţia impusă mai multor miniştri de a face campanie în diaspora turcă în favoarea lui ''DA'' la referendumul din 16 aprilie privind sporirea prerogativelor preşedintelui. 

Erdogan a acuzat Berlinul de metode ''naziste'', că-i sprijină pe ''terorişti'' în ţara sa şi că promovează respingerea referendumului. AGERPRES

×