x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bing a dispărut de la Beijing. Motorul de căutare al Microsoft, blocat în China

Bing a dispărut de la Beijing. Motorul de căutare al Microsoft, blocat în China

24 Ian 2019   •   15:28
Bing a dispărut de la Beijing. Motorul de căutare al Microsoft, blocat în China

Autorităţile de la Beijing au hotărât să blocheze motorul de căutare Bing al companiei americane Microsoft, o decizie care a fost primită cu nemulţumire de mulţi utilizatori chinezi ai internetului, scrie presa din SUA. Mai mulţi internauţi chinezi au comentat pe reţelele de socializare că responsabilii cu cenzura de la Beijing sufocă, pur şi simplu, accesul la informaţie. Alţii s-au plâns că de acum sunt nevoiţi să utilizeze motoare de căutare chineze, care nu oferă rezultate la fel de bune ca Bing. 

Până de curând, Bing s-a conformat regulilor impuse de cenzorii de la Beijing şi a exclus din rezultatele de căutare site-urile străine care nu sunt agreate de guvernul chinez. Însă conducerea preşedintelui Xi Jinping a mărit tot mai mult presiunea asupra activităţii online, scrie ABC News. Astfel încât Microsoft a confirmat într-un comunicat oficial că Bing nu mai este accesibil în China şi că încearcă să "determine paşii următori", fără să dea alte detalii.

Agenţia chineză care se ocupă de cenzura pe internet, Cyberspace Administration of China, nu a răspuns întrebărilor trimise de către jurnaliştii americani. Filtrele de securitate chineze blochează deja accesul la site-uri internaţionale de social media, cum ar fi Twitter, Facebook sau YouTube, pe motiv că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale. 

×
Subiecte în articol: bing Microsoft china cenzură