x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blair atacat cu pudra mov

Blair atacat cu pudra mov

20 Mai 2004   •   00:00

Lucrarile saptamanale ale Camerei Comunelor de la Londra au fost intrerupte ieri, iar deputatii evacuati, dupa ce un obiect asemanator cu un balon sau o mingiuta l-a improscat pe premierul Tony Blair cu un praf violet.

Potrivit martorilor, „balonul" ar fi fost lansat de catre doi barbati din zona tribunelor cu public. Cand alesii au intrat in panica, speakerul Comunelor, Michael Martin, a anuntat suspendarea sedintei. Exista temerea ca praful sa fie antrax sau alta substanta letala.

PENTRU EGALITATE. In momentul urmator, cei doi barbati agitati au fost luati pe sus de serviciile de securitate pentru ca incepusera sa tipe si sa fluture un poster urias pe care era scris ceva neinteligibil. Cei doi erau membri ai organizatiei de apararea a drepturilor tatilor „Fathers 4 Justice", care si-a asumat responsabilitatea pentru acest incident, motivat de esecul deputatilor de a-i ajuta pe tati sa obtina acces la copiii lor in urma unui proces. „Violetul simbolizeaza egalitatea", a asigurat purtatorul de cuvant al organizatiei.

Analizata de experti de la Scotland Yard, pudra s-a dovedit „curata". Dupa vestile bune, sedinta Camerei Comunelor a fost reluata in jurul orei locale 13:30 (15:30 ora Romaniei). (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe