x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken merge în Marea Britanie pentru discuții despre Ucraina și Orientul Mijlociu

Blinken merge în Marea Britanie pentru discuții despre Ucraina și Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   18:20
Blinken merge în Marea Britanie pentru discuții despre Ucraina și Orientul Mijlociu
Sursa foto: Hepta

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, va fi luni la Londra pentru o vizită de două zile, în cursul căreia se va întâlni cu ministrul de Externe, David Lammy, scrie BBC.

Departamentul de Stat al SUA afirmă că Blinken va deschide un așa-numit „dialog strategic SUA-Marea Britanie”. El va „discuta o serie de probleme critice”, inclusiv despre situația din Orientul Mijlociu și sprijinul pentru Ucraina.

Ministrul de externe britanic și Blinken s-au întâlnit la prima vizită a lui Keir Starmer la Washington în calitate de prim-ministru, în iulie, pentru summitul NATO.

În urma acestei întâlniri, Departamentul de Stat a anunțat că Blinken și Lammy „au reafirmat importanța asigurării faptului că Ucraina dispune de asistența economică, de securitate și umanitară de care are nevoie pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială”.

De asemenea, cei doi „au discutat despre necesitatea de a ajunge la o încetare a focului în Gaza care să asigure eliberarea ostaticilor și să pună bazele unei păci durabile”.

(sursa: Mediafax)

×