x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bogătaşii din Manhattan, cu protestatarii sub nas

Bogătaşii din Manhattan, cu protestatarii sub nas

12 Oct 2011   •   21:00
Bogătaşii din Manhattan, cu protestatarii sub nas

Sute de persoane au luat parte la "un mars al milionarilor", scandand lozinci anti-Wall Street si plimband pancarte pe sub ferestrele bogatasilor din Manhattan. Protestatarii au facut chiar "un popas" in fata locuintei magnatului media Rupert Murdoch si au scandat "Noi suntem cei 99%" din populatie care nu are un nivel de trai atat de ridicat precum cel al milionarilor. Pe pancarte se puteau citi mesaje precum: "Taxati-i pe bogati" sau "Vrem ceea ce ni se cuvine".

Urmatoarea escala a fost facuta la resedinta lui David Koch, industrias si filantrop republican, iar o alta ? in fata unei cladiri impozante din Park Avenue, unde se afla locuinta directorului Bancii JP Morgan Chase, Jamie Dimon, noteaza AFP, citata de Mediafax.

Mai multi manifestanti au avut in maini cecuri uriase, pe care era notata suma de 5 miliarde de dolari – bani pe care i-ar fi castigat cei mai bogati americani prin eliminarea, in decembrie, a unui impozit special in statul New York.

Manifestantii aflati pe bulevardul Wall Street din New York incepand din 17 septembrie protesteaza pentru a denunta lacomia institutiilor financiare, precum si sistemul care ii favorizeaza pe cei mai bogati – 1% dintre americani – in detrimentul celorlalti 99%. Fara revendicari clare, protestatarii se declara multumiti ca au initiat o dezbatere nationala in legatura cu situatia in care se afla populatia SUA in prezent – somajul a ajuns la 9,1%, iar nivelul de trai al clasei mijlocii a scazut vertiginos in ultimii ani.

×
Subiecte în articol: protest protest wall street