x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardamente după atentatul de la Ankara

Bombardamente după atentatul de la Ankara

de Irina Stoica    |    15 Mar 2016   •   17:05
Bombardamente după atentatul de la Ankara

Turcia a început represaliile după atentatul comis duminică la Ankara şi soldat cu 37 de morţi. Armata a lansat bombardamente asupra unor poziţii din Irak ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan, formaţiune pe care autorităţile o bănuiesc că s-ar afla în spatele atentatului.

Surse din serviciile de securitate au dezvăluit, pentru CNN, că maşina-capcană care a explodat în centrul capitalei provine dintr-un oraş din sud-estul Turciei, cu numeroasă populaţie kurdă. Un bărbat şi o femeie ar fi detonat încărcătura fatală. Amândoi sunt morţi. Represaliile Ankarei au continuat şi pe teren. Aproape 30 de persoane au fost arestate în oraşul Adana, din sudul ţării. Anchetatorii îi bănuiesc de legături cu autorii şi organizatorii atentatului.

În ultimele cinci luni, peste 150 de oameni au murit, la Ankara, în trei atacuri teroriste. Acum două zile, ambasada Statelor Unite le-a recomandat cetăţenilor americani să evite un cartier al capitalei, din cauza riscului de atentat. Explozia de ieri s-a produs, însă, în alt cartier.

 

×