x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardamentele au închis școlile și magazinele din Belgorod

Bombardamentele au închis școlile și magazinele din Belgorod

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   20:53
Bombardamentele au închis școlile și magazinele din Belgorod
Sursa foto: Hepta

Magazinele și școlile au fost închise în orașul rusesc Belgorod după bombardamentele pe care autoritățile de acolo le-au atribuit Ucrainei, potrivit BBC.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că două persoane au fost ucise - în timp ce continuă votul în cadrul alegerilor generale pe care Vladimir Putin este sigur că le va câștiga.

Sistemele de apărare antiaeriană au doborât opt rachete ucrainene, a declarat Gladkov.

Putin a acuzat Ucraina că încearcă să îi perturbe candidatura pentru un nou mandat de șase ani.

Elevii din Belgorod - care se află în apropiere de granița cu Ucraina - nu vor merge la școală luni și marți, a declarat guvernatorul.

În timp ce centrele comerciale din Belgorod vor fi închise duminică și luni, a adăugat Gladkov.

Gladkov a declarat că o femeie a fost ucisă într-o parcare în timp ce se afla cu fiul ei, în timp ce plimbau un câine. „Medicii se luptă pentru viața fiului ei”, a adăugat guvernatorul.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată o parcare plină de fum și foc. Belgorodul a fost ținta mai multor lovituri de represalii din partea Kievului.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că a „provocat pierderi” în zonele de frontieră ale Ucrainei și în regiunile Belgorod și Kursk.

Tot sâmbătă, guvernatorul regiunii Samara - la sud-est de Moscova - a declarat că dronele ucrainene au vizat două rafinării de petrol.

Într-o postare pe Telegram, Dmitri Azarov a declarat că una dintre rafinării, în Syzran, a fost incendiată, dar nu s-au înregistrat victime.

O sursă ucraineană a declarat pentru Reuters că agenția de informații SBU a Kievului a lovit trei rafinării Rosneft din regiunea Samara - în Syzran, Novokuibyshevsk și Kuibyshevsk.

Kievul nu a comentat atacurile din Belgorod.

Alegerile, descrise de critici ca fiind nici libere, nici corecte, îl vor duce pe Putin la încă șase ani de mandat. Rezultatul nu este pus la îndoială, deoarece Putin nu are niciun adversar credibil.

Potențialilor candidați care s-au opus invaziei Rusiei în Ucraina li s-a interzis să candideze. În timp ce cel mai vocal critic al dlui Putin, Alexei Navalny, a murit subit într-o închisoare din Arctica luna trecută.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Belgorod bombardamente