x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardiere ruseşti, interceptate de avioane ale NATO în zona Insulelor Aleutine

Bombardiere ruseşti, interceptate de avioane ale NATO în zona Insulelor Aleutine

21 Mai 2009   •   00:00

Bombardiere strategice ruseşti care au patrulat deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, în apropiere de Insulele Aleutine, au fost interceptate de două avioane ale NATO, de la o bază din Alaska, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ruseşti, citat de Interfax în pagina online.



"Echipajul celor două bombardiere strategice Tu-95MS, cu motor cu turbină, a exersat abilităţile de zbor deasupra unor zone nedefinite", a spus locotenentul colonel Vladimir Drik.

El a afirmat că bombardierele ruseşti au fost interceptate de două avioane ale NATO de tip F-22, de la o bază din Alaska.

"Misiunea de patrulare a durat peste 15 ore. Alimentarea cu combustibil în timpul zborului a fost exersată cu ajutorul petrolierelor Iliuşin Il-78, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai dificile elemente ale zborului", a continuat Drik. Cele două bombardiere Tu-95SM "au decolat din regiunea estică a Rusiei la 20 mai", a adăugat el.

"Piloţi de aviaţie strategică execută misiuni periodice de patrulare deasupra apelor neutre ale Oceanelor Arctic şi Atlantic, deasupra Mării Negre şi Oceanului Pacific. Echipajele pleacă de la bazele lor şi de la câmpuri aeriene tactice", a subliniat purtătorul de cuvânt.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe