x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Bombele atentatului de la Boston - oale sub presiune umplute cu explozibil, cuie şi alice

(VIDEO) Bombele atentatului de la Boston - oale sub presiune umplute cu explozibil, cuie şi alice

17 Apr 2013   •   08:50
(VIDEO) Bombele atentatului de la Boston - oale sub presiune umplute cu explozibil, cuie şi alice
Sursa foto: Captura video

Anchetatorii americani au început, marţi, să cerceteze minuţios miile de fotografii şi imagini video luate în cursul dublului atentat comis în timpul maratonului de la Boston, adresând publicului noi apeluri pentru a contribui la identificarea autorilor crimei, transmite AFP.

Poliţia se bazează pe prezenţa miilor de persoane venite cu aparate foto şi camere video ca să asiste la finalul maratonului. 'Fotografiile făcute în vecinătatea exploziilor, imediat înainte, imediat după, vor fi decisive', a explicat comisarul oraşului Boston, Ed Davis, în cursul unei conferinţe de presă.

'Daţi-ne fotografiile şi toate informaţiile posibile pentru a-i ajuta pe anchetatori să obţină progrese', i-a îndemnat el publicul, cerând să se precizeze pentru fiecare imagine în ce moment a fost realizată.

Imagini de la locul tragediei au apărut pe reţele sociale la câteva minute după producerea, luni, a celor două explozii, soldate cu trei morţi şi 176 de răniţi.

Televiziunile americane reiau fără întrerupere aceleaşi imagini ale evenimentului, inclusiv pe cele înregistrate de o participantă la maraton echipată cu o cameră de tip 'GoPro' care se apropia de linia de sosire când explozia s-a produs la câţiva metri în faţa ei.

O altă imagine trimisă marţi de un telespectator postului local de televiziune WHDH se poate să fi surprins una din cele două bombe. 'În prima poză, se poate vedea un sac sprijinit de un gard lângă o cutie poştală pe parcursul maratonului', afirmă postul pe site-ul său, menţionând că a trimis aceste imagini la FBI. 'Într-altă poză, blurată din cauza violenţelor înregistrate, nu se mai vede sacul. Telespectatorul care a făcut aceste fotografii spune că a trecut mai mult de o oră între momentul când au fost realizate', adaugă WHDH.

Potrivit Poliţiei federale americane (FBI), cele două bombe artizanale ar fi fost puse în oale sub presiune, în care se afla plumb, bile de rulmenţi şi cuie pentru a mări pagubele, şi plasate pe sol în saci negri din plastic. 'Ajutorul oamenilor va fi decisiv în această anchetă', a recunoscut agentul special FBI care conduce ancheta, Richard DesLauriers, care a lansat un apel magazinelor, hotelurilor şi barurilor din cartier ca să trimită poliţiei federale imaginile înregistrate de camerele lor video.

Până marţi la prânz, autorităţile primiseră mai mult de 2.000 de fotografii şi înregistrări video care sunt examinate de peste 1.000 de agenţi de poliţie, a precizat DesLauriers.

La Washington, vicepreşedintele Joe Biden a subliniat şi el importanţa potenţialelor indicii strânse cu ajutorul 'sutelor şi sutelor de persoane şi al telefoanelor mobile şi aparatelor foto' aflate de-a lungul traseului maratonului.


×
Subiecte în articol: atetat boston oala sub presiune