x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Eltin, la 75 de ani - Sa-l ingropam pe Lenin!

Boris Eltin, la 75 de ani - Sa-l ingropam pe Lenin!

de Ana Ilie    |    31 Ian 2006   •   00:00

Boris Eltin, primul presedinte al Rusiei, va implini, la 1 februarie, onorabila varsta de 75 de ani. Cum intelepciunea vine o data cu varsta, la implinirea a trei sferturi de secol, Eltin a ajuns la concluzia ca fostul lider sovietic, Vladimir Ilici Lenin, actualmente imbalsamat si expus curiozitatii vizitatorilor si nostalgicilor in Piata Rosie, ar trebui ingropat.

"Nu am avut timpul necesar sa pun punct final istoriei, prin ingroparea lui Lenin. El trebuia ingropat de mult timp asa cum spune traditia crestina", a declarat Eltin intr-un interviu acordat publicatiei ruse Itoghi. "Nu au facut acest lucru la momentul la care s-a intamplat, trebuie facut mai tarziu. Este timpul", a mai spus fostul lider.

Mumia lui Lenin starneste ample controverse in Rusia, de cand apropiatii presedintelui Vladimir Putin s-au exprimat pentru a-l reda pamantului pe cel care a fost denumit "tatucul revolutiei bolsevice".
Tot mai multe voci de seama ale elitei ruse au tinut sa adauge ca Rusia nu e Egipt si mumiile nu sunt conforme cu traditia ortodoxa. Insa comunistii rusi, mereu fideli "Partidului", au inceput sa colecteze semnaturi pe o petitie pentru ca trupul imbalsamat al lui Lenin sa ramana in mausoleu.

VESNIC
Boris Eltin va intra in istorie ca un revolutionar-rebel care a tulburat si a doborat definitiv comunismul. Neglijenta lui in problemele de sanatate, era pusa fie pe seama setei de putere, fie prin vointa fenomenala de a invinge. Chiar in momentele cele mai critice, Eltin era capabil sa se concentreze si sa faca ceva spectaculos. In ajunul alegerilor din1996, el a dansat twist cu cantaretul E. Osin, desi facuse un preinfarct.

×
Subiecte în articol: externe eltin