x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson: Ucraina nu va adera în niciun caz la NATO în viitorul apropiat

Boris Johnson: Ucraina nu va adera în niciun caz la NATO în viitorul apropiat

16 Mar 2022   •   14:42
Boris Johnson: Ucraina nu va adera în niciun caz la NATO în viitorul apropiat

Premierul britanic Boris Johnson spune că Ucraina nu va adera prea curând la Alianța Nord-Atlantică, scrie dpa.

"Ucraina nu va adera în niciun caz la NATO în viitorul apropiat. Cel mai important este că agresiunea lui Putin, atacurile sale absolut barbare asupra Ucrainei trebuie să înceteze, şi nu ar trebui să aibă succes, şi nu vor avea succes", a spus acesta, în timpul vizitei sale în Emiratele Arabe. 

El a precizat că i-a explicat și lui Vladimir Putin că Ucraina nu va deveni membru al Alianței dar poporul din această țară este cel mai în măsură să decidă. 

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a spus ieri că trebuie să accepte faptul că țara pe care o conduce nu va adera la Alianță.
"Acesta este adevărul şi trebuie să îl acceptăm pur şi simplu ca atare".

Șeful diplomației britanice, Liz Truss, s-a declarat sceptică cu privire la negovierile de pace dintre cele două părți iar Rusia ar trebui să-și retragă trupele. 
"Dacă nu ne asigurăm că Vladimir Putin pierde în Ucraina, probabil că va vrea să meargă mai departe. Este o adevărată ameninţare cu care se confruntă lumea. Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a sancţiona regimul din Rusia. Acum trimitem Ucrainei arme antiaeriene deoarece nu vrem ca acest conflict să se extindă. De aceea trebuie să fim duri acum. Şi de aceea trebuie să colaborăm cu ţări din întreaga lume, dintre care cu unele nu suntem de acord în multe, multe probleme, dar trebuie să fim de acord că nu putem asista la încălcarea pur şi simplu a suveranităţii altei ţări de către Rusia", a spus demnitarul,

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Boris Johnson ucraina Rusia