x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bosch generează vânzări de peste un miliard de euro în sectorul electromobilității

Bosch generează vânzări de peste un miliard de euro în sectorul electromobilității

09 Sep 2021   •   19:35
Bosch generează vânzări de peste un miliard de euro în sectorul electromobilității

În domeniul electromobilității, Bosch înregistrează o creștere de două ori mai rapidă decât a pieței și anul acesta va genera vânzări de peste un miliard de euro, anunță un comunicat al companiei.

Până în 2025, se preconizează că cifra vânzărilor va crește de cinci ori. „Electromobilitatea va deveni o afacere de bază pentru noi, iar mobilitatea fără CO2 o zonă de creștere”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație Bosch, la IAA Mobility 2021 de la München.

Compania a investit în electromobilitate 5 miliarde de euro până în prezent, iar anul acesta la investițiile inițiale vor fi adăugate încă 700 de milioane de euro. Bosch nu investește doar în sistemele de propulsie electrice cu baterii, ci și în cele pe bază de celule de combustie și s-a implicat în proiecte ale clienților din China, S.U.A. și Europa. Primele camioane cu tehnologie Bosch circulă deja pe șoselele din China.

În materie de conducere automatizată portofoliul companiei include unități de control de domeniu, senzori și inteligență artificială, compania având proiecte pilot în domeniile parcării automate cu valet, în Germania și SUA. Bosch și lucrează deja cu Mercedes-Benz și alți parteneri la implementarea acestei funcții în parcarea P6 din aeroportul din Stuttgart. Noul Mercedes-Benz S-Class este primul vehicul de producție din lume care prezintă tehnologia necesară pentru acest lucru. Pentru ca vehiculele fără șofer să poată naviga prin comanda smartphone-ului către un loc de parcare rezervat, Bosch echipează parcarea cu tehnologie precum camerele video cu instalare fixă. Se preconizează că alte 1.000 de parcări vor urma acest exemplu, până în 2025.

Compania spune că autovehiculele se transformă din ce în ce mai mult în noduri de internet. În viitor, software-ul va fi la fel de important precum performanța sau eficiența sistemului de propulsie. Din aprilie anul acesta, modelele Mercedes-Benz cu asistent vocal MBUX sunt și centre de comandă pentru aplicațiile Bosch pentru case inteligente. Este suficientă o comandă vocală din scaunul șoferului pentru a contacta casa inteligentă și a stinge luminile, deschide jaluzelele și controla încălzirea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bosh