x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bosnia intenţionează să prezinte, până la finalul lunii ianuarie 2016, cererea de aderare la UE

Bosnia intenţionează să prezinte, până la finalul lunii ianuarie 2016, cererea de aderare la UE

27 Dec 2015   •   16:00
Bosnia intenţionează să prezinte, până la finalul lunii ianuarie 2016, cererea de aderare la UE
Sursa foto: wikimedia.org

Bosnia va prezenta până la finalul lunii ianuarie 2016 cererea de aderare la Uniunea Europeană, a anunţat preşedintele în exerciţiu al preşedinţiei colegiale a ţării, Dragan Covic, care şi-a exprimat speranţa că UE va recunoaşte oficial statutul Bosniei de candidat la începutul lui 2017, transmite duminică Hina.

'Sunt încrezător că până la finalul lui ianuarie 2016 vom prezenta cererea de aderare la UE. Bosnia doreşte în acest timp să se apropie de UE', a spus Covic sâmbătă.

Pentru a-şi putea prezenta cererea de aderare la UE, autorităţile bosniace trebuie să adopte un mecanism de coordonare ce reglementează adoptarea acquisului comunitar şi să ajusteze Acordul de Stabilizare şi Asociere în sensul reintroducerii cotelor tradiţionale de import în cazul mărfurilor nesupuse regimului vamal, provenite în special din Croaţia.

Pe de altă parte, Dragan Covic şi-a exprimat speranţa că Planul de acţiuni în vedere aderării Bosnia la NATO va putea fi activat în luna iunie.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: bosnia ue aderare