x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe explozii au zguduit Bostonul, în oraș era în desfășurare o cursă de maraton (VIDEO)

Mai multe explozii au zguduit Bostonul, în oraș era în desfășurare o cursă de maraton (VIDEO)

15 Apr 2013   •   23:13
Mai multe explozii au zguduit Bostonul, în oraș era în desfășurare o cursă de maraton (VIDEO)

Două explozii au avut loc în Boston, în apropierea liniei de sosire a cursei de maraton ce a avut loc în oraș. Conform cnn.com deflagrațiile s-au produs în zona hotelului Fairmount Copley Plaza. Poliția locală a revenit asupra unei declarații prin care confirma faptul că o a treia explozie a avut loc în zona bibliotecii John Fitzgerald Kennedy, comunicând că evenimentul s-ar putea să nu aibă legătură cu primele explozii.
Primul bilanț al autorităților locale indică faptul că incidentele au produs două decese și rănirea a peste o sută de persoane. 



UPDATE 1.35 -
Într-o intervenție televizată președintele american Barack Obama și-a exprimat compasiunea pentru victimele exploziilor din Boston.
De remarcat este faptul că Obama nu a folosit cuvântul “terorism” în discursul său și că i-a asigurat pe americani că se vor depune toate eforturile pentru a afla care au fost cauzele care au condus la această tragedie și cine este responsabil pentru producerea acesteia.

UPDATE 0.56
- Google a lansat un serviciu unde pot fi primite sau oferite informații despre persoanele aflate în zona evenimentului - http://google.org/personfinder/2013-boston-explosions/


UPDATE 0.44 Poliția din Boston a revenit asupra declarației inițiale privind deflagrația unui al treilea dispozitiv explozibil la Biblioteca JFK, menționând că acest eveniment s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu cele două explozii petrecute la linia de sosire a maratonului.

IMAGINI SURPRINSE ÎN MOMENTUL CELEI DE A DOUA EXPLOZII


UPDATE 0.32 - New York Post informează că poliția a reținut un suspect, un tânăr saudit în vârstă de 20 de ani, aflat sub îngrijire medicală la spitalul municipal din Boston, în urma rănilor suferite în timpul exploziei. Informația este confirmată doar de alte surse din media americană cunoscute ca speculative.


UPDATE 0.26 - Unul dintre martorii oculari ai exploziilor ce au avut loc la hotelul Fairmount Copley Plaza spune despre prima explozie că "suflul a fost att de puternic, încât aproape am simțit cum îmi smulge capul".


UPDATE 0.17 - telegraph.co.uk informează că în oraș au fost întrerupte comunicațiile de telefonie mobilă, din cauza faptului că pe străzi se găsesc numeroase bagaje, suspecte din punct de vedere pirotehnic.
De asemenea, a fost instituită o zonă de excluziune aeriană deasupra Bostonului și a zonelor limitrofe.


UPDATE 23:57 - Poliția a confirmat în cadrul unei conferințe de presă cea de a treia explozie, ce a avut loc la Biblioteca JFK. Anchetatorii au solicitat publicului informații care să-i ajute să-i identifice exploziilor.

UPDATE 23:46 - Poliția a confirmat pentru agenția de știri Reuters că în oraș a mai avut loc o explozie la Biblioteca John Fitzgerlad Kennedy. Administratorii JFK Library confirmă la rândul lor că într-una dintre clădirile ansamblului a izbucnit un incendiu, dar că acesta nu are nicio legătură cu exploziile ce au avut loc la hotelul Fairmount Copley Plaza.

Hotelul Fairmount Copley Plaza găzduia centrul organizator al cursei de maraton ce a avut loc în oraș, eveniment la care au participat aproximativ 27.000 de persoane.
Explozille au avut loc la ora locală 14.45, la aproximativ două ore după ce câștigătorul competiției trecuse linia de sosire. Din primele informații, neconfirmate oficial de către anchetatori, dispozitivele explozive au fost instalate în tomberoanele de gunoi ale hotelului.

Hotelul a fost evacuat, agenția de știri Associated Press informează că în clădire au mai fost descoperite încă două dispozitive explozive care sunt demorsate de către pirotehniști.
Conform martorilor locali citați de mai multe site-uri de știri, poliția recomandă celor prezenți la fața locului să nu utilizeze telefonia mobilă, existând pericolul declanșării unor noi explozii.


Organizatorii maratonului informează pe pagina de Facebook a evenimentului că deflagrațiile au fost produse de explozia unor bombe. Autoritățile nu au făcut niciun comentariu oficial asupra cauzei producerii exploziilor.


Cursa de maraton a fost întreruptă, marea problemă a organizatorilor fiind recuperarea participanților de pe traseu, mai multe autobuze fiind folosite în acest sens. Conform site-ului oficial al competiţiei, printre participanții înscriși la maraton s-a afla şi un român: Andrei Flueraşu (42 de ani).

IMAGINI SURPRINSE ÎN MOMENTUL PRIMEI EXPLOZII




×