x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia / Inundaţiile lăsă sute de mii de oameni în stradă

Brazilia / Inundaţiile lăsă sute de mii de oameni în stradă

11 Mai 2009   •   00:00

Numărul persoanelor rămase fără locuinţă în urma inundaţiilor din nordul Braziliei este de peste 300.000, în condiţiile în care nivelul apei a început duminică să scadă în unele zone inundate. Conform autorităţilor, două persoane sunt date dispărute după răsturnarea unei bărci. De asemenea, 40 de persoane au murit în cele mai grave inundaţii din nordul Braziliei din ultimele decenii, declanşate de două luni de ploi susţinute.



În statul Maranhao, una dintre cele mai grav afectate regiuni, o barcă în care se aflau şapte persoane s-a răsturnat în timp ce traversa un râu între oraşele Pedreiras şi Trizidela do Vale. Doi pasageri sunt daţi dispăruţi: un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 22 de ani.

Poliţia şi pompierii îi caută pe cei doi dispăruţi cu bărci cu motor, a declarat Wallace Pires, un oficial din cadrul forţelor naţionale de securitate. Echipele de urgenţă încearcă să cureţe drumurile de resturile şi aluviunile aduse de viituri şi alunecări de teren, pentru a permite transportul ajutoarelor în regiune.

Majoritatea sinistraţilor din regiune se plâng că guvernul se mişcă prea încet în livrarea hranei şi a apei potabile. În unele zone din Maranhao s-au semnalat jafuri ale caselor inundate, iar unii proprietari au refuzat să-şi părăsească locuinţele de teama hoţilor, relatează AP.

×
Subiecte în articol: externe