x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 45 °C în Brazilia, iar vara încă n-a venit

45 °C în Brazilia, iar vara încă n-a venit

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   09:15
45 °C în Brazilia, iar vara încă n-a venit

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Brazilia a fost atinsă duminică, în orașul Araçuaí, din sud-estul țării: 44,8 grade Celsius. Valul de căldură este pus pe seama fenomenului El Niño și schimbărilor climatice. Precedentul record fusese stabilit în 2005 și era cu doar o zecime de grad mai mic.

Brazilia este în alertă roșie de căldură, iar consumul de electricitate atinge cote fără precedent, populația punând în funcțiune orice aparat care poate face răcoare. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care mai este o lună până la venirea verii în emisfera sudică.

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreața americană Taylor Swift și-a anulat concertul de la Rio de Janeiro, după ce un fan s-a simțit rău înaintea spectacolului și a murit la spital. 

Încă de acum două săptămâni, datele oficiale au arătat că temperaturile medii curente sunt deasupra mediilor istorice înregistrate în Brazilia în perioada iulie-octombrie.

Potrivit specialiștilor, episoadele de căldură extremă devin mai lungi și mai intense în multe locuri de pe glob și vor continua atâta timp cât vor mai fi emise gaze cu efect de seră. 


 

×
Subiecte în articol: Brazilia temperatura