x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brigitte Bardot, revoltată că australienii vor să extermine două milioane de pisici

Brigitte Bardot, revoltată că australienii vor să extermine două milioane de pisici

22 Iul 2015   •   22:32
Brigitte Bardot, revoltată că australienii vor să extermine două milioane de pisici

Actriţa franceză Brigitte Bardot a condamnat vehement intenţia autorităţilor australiene de a reduce până în 2020 cu 2 milioane numărul de pisici sălbatice pentru a nu se deteriora echilibrul faunei din această ţară, relatează miercuri 7sur7.be.

Aduse în Australia de colonişti între secolele al XVII-lea şi al XIX-lea, pisicile sălbatice s-au înmulţit extrem de mult. Ele 'reprezintă un veritabil tsunami de violenţă şi moarte pentru speciile indigene din Australia', a afirmat recent ministrul australian al mediului, Greg Hunt. El a menţionat că pisicile sălbatice au dus la dispariţia a 27 de specii de mamifere şi ameninţă existenţa altor 120 de specii.

'Să ucizi 2 milioane de pisici dintr-o populaţie estimată la 20 de milioane este o ruşine', a declarat Brigitte Bardot într-o scrisoare adresată ministrului. 'Nu există altă variantă decât sterilizarea. Pisicile operate îşi apără teritoriul, dar nu se mai pot reproduce', a adăugat ea, rugând autorităţile de la Canberra să aloce în acest scop fondurile necesare.


Mai multe asociaţii de apărare a naturii s-au declarat împotriva proiectului anunţat de guvern. De exemplu, PETA împărtăşeşte propunerea actriţei Brigitte Bardot. 'Nu numai că uciderea şi otrăvirea pisicilor sunt acte de cruzime, dar eliminarea lor se dovedeşte ineficientă pe termen lung', a afirmat o purtătoare de cuvânt a PETA. 'Utilizarea otrăvii în zonele suburbane pune în pericol şi pisicile domestice, câinii şi animalele carnivore', a adăugat ea.

Australian Wildlife Conservancy, care se ocupă de speciile ameninţate, consideră în schimb că pisicile sălbatice, vulpile şi iepurii sunt dăunători atunci când de înmulţesc foarte mult şi susţine că este imperios necesar ca numărul lor să fie controlat. 'Este greu de criticat proiectul guvernului fiindcă este prima oară că se ia în considerare problema pisicilor. A venit timpul să acţionăm', a firmat directorul asociaţiei, Atticus Fleming. 'Trebuie să o facem cât mai uman posibil, dar este necesar să eliminăm 2 milioane de pisici', a adăugat el.

×