x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe British Airways nu mai vinde bilete noi pentru zboruri pe distanțe scurte de pe Heathrow

British Airways nu mai vinde bilete noi pentru zboruri pe distanțe scurte de pe Heathrow

02 Aug 2022   •   12:00
British Airways nu mai vinde bilete noi pentru zboruri pe distanțe scurte de pe Heathrow

British Airways oprește vânzarea de bilete noi pentru zborurile pe distanțe scurte de pe Heathrow, după ce zeci de mii de zboruri au fost anulate în această vară, în condițiile în care industria se luptă să facă față cererii de transport aerian pe fondul lipsei de personal, potrivit Sky News.

British Airways a suspendat vânzarea de bilete pentru zborurile pe distanțe scurte de pe Heathrow pentru cel puțin o săptămână.

Decizia de a opri noi rezervări pe serviciile interne și europene până luni, inclusiv, este pentru a respecta plafonul impus de Heathrow asupra numărului de pasageri, a confirmat compania aeriană.

„Ca urmare a solicitării Heathrow de a limita noile rezervări, am decis să luăm măsuri responsabile și să limităm tarifele disponibile pe unele servicii Heathrow pentru a ajuta la maximizarea opțiunilor de reprogramare pentru clienții existenți, având în vedere restricțiile care ne-au fost impuse și provocările continue cu care se confruntă întreaga industrie aviatică”, a transmis British Airways.

Măsura fără precedent va avea ca rezultat scoaterea de la vânzare a mii de locuri și, potențial, creșterea cererii și majorarea prețurilor la firmele concurente.

Zeci de mii de zboruri au fost deja anulate în această vară, în timp ce industria se străduiește să facă față cererii de transport aerian pe fondul lipsei de personal.

Heathrow a anunțat luna trecută că nu sunt permise mai mult de 100.000 de plecări zilnice de pasageri până la 11 septembrie.

British Airways a răspuns anterior la limitarea numărului de pasageri impusă de Heathrow anunțând că va anula 10.300 de zboruri până în octombrie, fiind afectați un milion de pasageri.

Suspendarea zborurilor pe distanțe scurte ale British Airways de pe Heathrow vine după ce mulți pasageri care zboară spre și dinspre cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie au suferit perturbări grave în ultimele luni, cu cozi lungi la securitate și defecțiuni ale sistemului de bagaje.

Compania aeriană din Orientul Mijlociu, Emirates, a respins ordinul Heathrow de a anula zborurile pentru a se conforma plafonului său.

Compania aeriană a acuzat aeroportul că a dat dovadă de un „dispreț flagrant față de consumatori”, încercând să o forțeze să „refuze locuri pentru zeci de mii de călători” prin aplicarea plafonului.

O purtătoare de cuvânt a Heathrow a declarat atunci că ar fi „dezamăgitor” dacă „orice companie aeriană ar dori să pună profitul mai presus de o călătorie sigură și fiabilă a pasagerilor”.

Virgin Atlantic a criticat, de asemenea, acțiunile aeroportului și a afirmat că este responsabilă pentru eșecurile care contribuie la haos.

Între timp, la 21 iulie, companiile aeriene au fost acuzate de „practici dăunătoare” în ceea ce privește tratamentul pasagerilor afectați de perturbări.

Autoritatea pentru Concurență și Piețe și Autoritatea Aviației Civile au trimis o scrisoare comună transportatorilor, exprimându-și îngrijorarea că „consumatorii ar putea suferi prejudicii semnificative dacă companiile aeriene nu își îndeplinesc obligațiile”.

În scrisoare se precizează următoarele: „Suntem îngrijorați de faptul că unele companii aeriene ar putea să nu facă tot ce le stă în putință pentru a evita să se implice în una sau mai multe practici dăunătoare”.

Printre acestea se numără vânzarea mai multor bilete pentru zboruri „decât se pot aștepta în mod rezonabil să furnizeze”, faptul că nu întotdeauna „își îndeplinesc pe deplin obligațiile” de a oferi zboruri pe companii aeriene alternative pasagerilor afectați de anulări și că nu oferă consumatorilor „informații suficient de clare și de directe cu privire la drepturile lor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: british airways