x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria / Alegeri legislative pe 5 iulie

Bulgaria / Alegeri legislative pe 5 iulie

28 Apr 2009   •   00:00

Bulgaria a fixat alegerile parlamentare pentru 5 iulie, la o lună după alegerile europene şi în plină criză economică. Parlamentul bulgar a adoptat un amendament la legea electorală care prevede dublarea pragului electoral pentru alianţele de partide, de la 4% la 8% din voturi.



Potrivit unui sondaj al institului Gallup dat publicităţii săptămâna trecută , noul partid de dreapta GERB, condus de primarul Sofiei Boiko Borisov, conduce cu 26% din intenţii de vot, faţă de 20% socialiştii, 8% MDL şi 9% naţionaliştii din formaţiunea Ataka. O coaliţie formată din cele două partide de dreapta reprezentante în Parlament nu ar primi decât 6% din voturi. Borisov se pregăteşte să formeze un guvern cu această coaliţie, dacă nu va obţine majoritatea absolută.

Analiştii bulgari au avertizat în legătură cu o posibilă criză politică după scrutinul din iulie în cazul în care UFD-DBF nu va atinge pragul electoral de 8%. Alegerile intervin în condiţiile în care criza economică mondială a pus capăt mai multor ani de creştere economică, a afectat industria şi a lăsat mii de oameni fără locuri de muncă.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: externe