x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Anchetă pentru fraudă cu fonduri europene

Bulgaria: Anchetă pentru fraudă cu fonduri europene

25 Apr 2019   •   19:25
Bulgaria: Anchetă pentru fraudă cu fonduri europene

Alexandăr Manolev, adjunct al ministrului economiei din Bulgaria, a fost inculpat joi pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar referitor la deturnarea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro destinate dezvoltării turismului, informează AFP.

Manolev, în vârstă de 42 de ani, a demisionat din funcţie. El este suspectat de utilizarea necorespunzătoare a 200.000 de euro alocaţi pentru turism în 2015, când era adjunct al ministrului turismului, a comunicat parchetul bulgar. Banii au fost folosiţi pentru o vilă de lux situată în apropiere de localitatea balneară Sadanski din sud-vestul Bulgariei şi utilizată exclusiv de demnitar şi de familia acestuia, a subliniat Rumiana Arnaudova, purtătoare de cuvânt a procuraturii.

Procurorii bulgari anchetează modul real de utilizare a 746 de pensiuni turistice, construite între 2007 şi 2013, cu fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro. Parchetul mai investighează şi utilizarea a circa 100 de autovehicule şi a unor iahturi achiziţionate tot cu fonduri europene destinate turismului. Arnaudova a arătat că magistraţii au "suspiciuni puternice" că bunurile respective nu au fost folosite conform scopului declarat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bulgaria ancheta frauda fonduri europene