x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgarii au găsit un investitor pentru construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre

Bulgarii au găsit un investitor pentru construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre

26 Oct 2012   •   18:08
Bulgarii au găsit un investitor pentru construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre

Un consorțiu spaniol-chinez numit SPHIMX și-a exprimat interesul de a construi cel de-al treilea pod peste Dunăre, a declarat primarul localității bulgărești Silistra, Yulian Naydenov, informează agenția Novinite.

SPHIMX și-a exprimat interesul de a construi un pod care să unească Silistra de Călărași prin scrisori de intenție trimise către premierul Bulgariei, Boyko Borisov, către ministrul Transporturilor, Ivaylo Moskovski și ministrul Dezvoltării Regionale, Lilyana Pavlova, o copie fiind trimisă și primarului din Silistra.

Știrea vine după ce Borisov și Comisarul pentru Dezvoltare din cadrul CE, Johannes Hahn, au vizitat șantierul de la podul care va uni Vidin de Calafat, construcție care ar trebui să fie dată în folosință anul viitor.

Guvernul bulgar și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a mai construi încă două poduri peste Dunăre, în afara celui de la Vidin-Calafat. Pentru un eventual pod între Silistra și Călărași, bulgarii au inițiat încă din aceată primăvară procedurile pentru selectarea consultantului care să se ocupe de realizarea unui studiu de fezabilitate.

Potrivit primarului Naydenov, oficialii români care au participat la o conferință transfrontalieră dedicată dezvoltării regiunii Dunării, pe 22 octombrie, la București, au reacționat pozitiv la idee.

"Consorțiul SPHIMX este una dintre firmele care a investit milioane de euro în regiunea Plovdiv. Așteptăm decizia Guvernului și a premirului pentru a decide pașii următori. În București ne-am întâlnit cu oficiali care au spus că vor reacționa pozitiv, dacă apare un investitor”, a declarat primarul din Silistra. 

×