x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 12 cadavre de migranți scoase din apă în Italia, după ce o barcă s-a scufundat

12 cadavre de migranți scoase din apă în Italia, după ce o barcă s-a scufundat

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   01:20
12 cadavre de migranți scoase din apă în Italia, după ce o barcă s-a scufundat
Sursa foto: Hepta

Paza de coastă a Italiei a declarat joi că a recuperat încă 12 cadavre, inclusiv femei și copii, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat săptămâna aceasta în largul coastei sudice, peste 60 de persoane fiind date dispărute.

Unsprezece persoane au supraviețuit după ce ambarcațiunea s-a scufundat la aproximativ 120 de mile nautice de coasta Calabriei în noaptea de duminică spre luni.

Se crede că cel puțin 26 de copii, unii în vârstă de câteva luni, se află printre cei morți, potrivit organizației Medici fără frontiere (MSF), care a ajutat supraviețuitorii.

Paza de coastă a declarat că a recuperat „alte 12 cadavre, inclusiv femei și copii" în Marea Ionică. Bilanțul confirmat al victimelor este acum de 20 de morți, a precizat aceasta, anunță AFP.

Luni, în largul insulei italiene Lampedusa, au fost găsite zece cadavre într-o altă ambarcațiune de migranți naufragiată, potrivit grupului umanitar german ResQship.

Aproximativ 3.155 de migranți au murit sau au dispărut în Mediterană anul trecut, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU.

Mai mult de 1.000 au murit sau sunt dispăruți până acum în acest an.

(sursa: Mediafax)

×