x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căderi semnificative de cenuşă vulcanică în Islanda

Căderi semnificative de cenuşă vulcanică în Islanda

08 Mai 2010   •   00:00

Aproximativ 60 de persoane şi-au părăsit locuinţele situate la est de vulcanul Eyjafjöll, din cauza căderilor importante de cenuşă, a anunţat sâmbătă Protecţia Civilă locală, precizând că nu a recomandat încă evacuarea zonei, relatează AFP

."Populaţia este afectată de căderile importante de cenuşă (din zona vulcanului), iar Crucea Roşie a deschis centre pentru persoanele care au nevoie de asistenţă şi le-a cerut celor care părăsesc regiunea să se înscrie în registre", a declarat o purtătoare de cuvânt a Protecţiei Civile.

Autorităţile islandeze urmăresc îndeaproape situaţia populaţiei, dar "nu au ordonat nici o evacuare" pentru moment, a adăugat ea.

Sâmbătă dimineaţă, 60 de persoane au anunţat Crucea Roşie că părăsesc zona din cauza cenuşii vulcanice.

Vulcanul a reînceput joi să elibereze în atmosferă cantităţi mari de cenuşă, după câteva zile de acalmie. Emisiile s-au diminuat din nou începând de vineri, dar concentraţia de cenuşă în aer rămâne ridicată, a precizat purtătorul de cuvânt.

Vulcanul a început să erupă la 14 aprilie, eliberând în atmosferă un nor de cenuşă care a paralizat traficul aerian european timp de aproape o săptămână. Începând de joi, intensificarea emisiilor a determinat noi perturbări ale traficului, iar sâmbătă dimineaţă Spania a anunţat închiderea a 15 aeroporturi, în timp ce Portugalia a anulat peste 100 de zboruri.

×
Subiecte în articol: externe