x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Călugăriţă în vârstă de 80 de ani, anchetată pentru furt de copil

Călugăriţă în vârstă de 80 de ani, anchetată pentru furt de copil

de Rador    |    18 Mar 2012   •   08:17
Călugăriţă în vârstă de 80 de ani, anchetată pentru furt de copil

O calugarita in varsta de 80 de ani va fi anchetata in asa-numitul caz al copiilor furati, in Spania. Procuratura din Madrid a deschis cercetarile in urma unei plangeri formulate de o femeie care sustine ca bebelusul sau a disparut in anul 1982, imediat dupa nastere, dupa ce, initial, i s-a spus ca murise. Copilul a fi fost luat de o calugarita care lucra in maternitate si dat apoi in adoptie.

Retinere ilegala - este infractiunea pentru care ar putea fi judecata Sor Maria, calugarita Maria Gomez Valbuena, pentru ca in perioada dictaturii ar fi facut parte dintr-o retea de furt de copii. Dosarul care o aduce in fata justitiei este al unei mame care a nascut in 1982 o fetita. Amenintata ca va fi denuntata pentru adulter, o infractiune inexistenta, femeia a lasat copilul in ingrijirea calugaritei si, cand a revenit sa-si vada bebelusul, aceasta i-a spus ca fetita i-a fost data spre adoptie.

Femeia si-a regasit fata anul trecut, in urma unor investigatii particulare minutioase si costisitoare. Aproximativ 1.500 de plangeri pentru furt de bebelusi au fost inregistrate din 2011 incoace, din partea familiilor care au avut copii in deceniile '70 - '80 si care au fost dati spre adoptie, fara voia parintilor biologici, de catre o retea din care se pare ca faceau parte medici, asistente si calugarite.

×