x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat Planul privind infrastructura al Administraţiei Joe Biden

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat Planul privind infrastructura al Administraţiei Joe Biden

06 Noi 2021   •   18:30
Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat Planul privind infrastructura al Administraţiei Joe Biden

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, la propunerea Administraţiei Joseph Biden, o serie de proiecte în valoare de 1.000 de miliarde de dolari în domeniul infrastructurii, informează agenţia Associated Press şi publicaţia The Hill.

Proiectele au fost aprobate de membrii Camerei Reprezentanţilor vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României) cu un raport de voturi de 228 la 206, după depăşirea disputelor dintre progresişti şi moderaţi care generaseră un blocaj legislativ de câteva luni. Treisprezece congresmeni republicani, cei mai mulţi moderaţi, au susţinut proiectele, iar şase congresmeni democraţi de stânga - inclusiv Alexandria Ocasio-Cortez şi Cori Bush - au votat împotrivă. Proiectele fuseseră adoptate deja de Senat în august, un un raport de voturi de 69 la 30.

"Este vorba de un monumental pas înainte. Multe generaţii viitoare vor privi în urmă şi vor şti când America a câştigat competiţia economică a secolului 21", a reacţionat preşedintele Joseph Biden sâmbătă dimineaţă.

Planul de 1.000 de miliarde de dolari prevede reconstrucţia reţelei de drumuri şi poduri, extinderea sistemului de transport public şi modernizarea reţelei feroviare. De asemenea, reţeaua de Internet va fi extinsă în zonele rurale şi vor fi modernizate liniile de electricitate la nivel naţional. Planul prevede şi fonduri pentru modernizarea aeroporturilor, precum şi pentru reţelele de apă şi de canalizare.

În plus, Camera Reprezentanţilor a aprobat şi regulamentul procedural pentru viitoarea dezbatere în scopul aprobării unul plan de măsuri sociale în valoare de 1.750 de miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden